Nov 1, 2022, 9:50 PM

От облаците капе... 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
210 4 5

От облаците капе гной ръждива

и сякаш, че небето се обрива

от толкова бездушна злост човешка.

Как се изкупва планина от грешки?

 

Приемаме се твърде насериозно,

глупеем под фанфари и помпозност,

а кръпките по старите ни кожи

прикриваме под плаща на велможи.

 

Защо, Човеко, си купуваш слава,

а божите напътствия забравяш?

Войни разпалваш, с дявола пируваш,

увълчи се, с доброто не общуваш.

 

Не мислиш ли, че скоро ще изщрака

безжалостно на тленното капака?

От кой тогава прошка ще подириш?

Очите ти ще станат на пихтия

 

и никой няма да си спомня вече

създаденото от пръстта човече,

решило да се прави на Месия.

Човещината... Господи, спаси я!

 

© Nina Sarieva All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти за коментара, Мини!
  • Много си точна, Нина, изгубим ли човешкото в нас, то значи че сме се превърнали в животни! Хареса ми!
  • Благодаря ви, Вили и Тони! Човещината е едно от нещата, които сме на път да изгубим. В какво ще се превърнем тогава?!
  • Много хубав стих, Нина, точни послания и силен финал!
    Поздравления!
  • Браво, Нина! Страхотно послание.
Random works
: ??:??