Aug 24, 2006, 4:05 PM

От пролетните дъждове молитва 

  Poetry
582 0 12

Искам да ти дам без капка свян
от пролетните дъждове молитва.
Но ти недей разумно се опитва
да разгадаеш пурпурния блян
на залеза от прилепи премрежен.

Подире ми не гледай с жалост,
щом светят стъпките в нощта,
разпалили пожар от светли пръски.
Недей обрича двама ни на старост,
обрамчена от тежки бръчки.

* * *

Във жажда ще изпия две сълзи.
и ще преглътна две тревоги.
Ще ме помилваш ти с очи.
Ще те целуна аз сред улиците строги.

Надвил умората на посивяла тлен,
ще духа вятър. И слънцето ще грее.
Светът ще се роди за теб и мен,
без дори да го усетим.


© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??