Това се случва само на разсъмване –
затоплена от звездната жарава,
разрошена, притихнала и сънена
Земята на Небето се отдава.
Небето розовее във екстаз.
Запяват птиците. И светло плисва.
Погалена, покорна, във захлас
Земята на небето се усмихва.
© Росица Сертова All rights reserved.