Погледни ме!
Виждаш ли?....Не можеш..?!
Всъщност, зная, че не искаш... можеш, но...
Приличаме си двамата – две капки сред вълните
от боклук и мръсотия във душите.
Давим се в море от “НИЕ”, а сме толкова сами...
Виждаш ли?... това е вече безразлично.
Знам, че от калта едва ли някога ще се измъкна.
Ако само можех по-бързо и дълбоко да потъна...
Няма смисъл.
Истината е, че винаги опитвам, но не мога вечно!
Утре може би ще кажа “стига”!?
По-добре ще е да го направя още днес.
Не разбирай, че не искам да живея –
съществуването ме убива!
И в препускащото днес забравих, но и по-добре ще е
да няма утре.
………………………………………………………….
Ще ми липсваш, знаеш ли?!?
Всъщност, иска ми се да не чувствам...
Ако можех да се потопя в бездънна, черна нощ и да летя в нищо...
Щастието никога не е било на моята страна –
Едва ли и сега ще бъде! – ще ми липсваш, знам.
И няма да заспя в сладостна утеха, ако и на теб, дори и мъничко ти липсвам -
(а аз така го искам!) –
защото тогава... накъде съм тръгнал...?
© Христо Петров All rights reserved.
Хареса ми стихотворението!
И аз преди 3 месеца изказах същите думи - всеки ден си казвах "стига"!!!, но програмата на чувствата ме връщаше отново и отново...
И, времето не лекува!
Лекува само осъзнаването....