Apr 15, 2013, 12:34 PM  

Отговарям ти 

  Poetry
702 1 8

 

Страхувам се от страшните признания,
страхувам се дори да те погледна.
Очите ти са пълни с обещания...
Ако е обич, то... ще е последна! 


Поглеждам към разпръснатите листи -
усмихваш ми се между редовете,
и пъзелът на всичките  ни мисли
разпръскваш по пътека към сърцето. 


Да тръгна или не? Страхът тревожно
разхожда се по цялото ми тяло...
И пъзелът разбърква някак сложно...
Не знам дали без тебе бих успяла 


парченцата докрай да наредя.
(дори да имам вярното ключе)
Навярно ти си онзи... от съня
и в тебе е... последното парче.


От общата ни чаша с вино пия.
И без компас към тебе тръгвам боса.
Ако боли... сърцата ще зашия!

Дали ти отговорих на въпроса?


 

Павлина Соколова



© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??