Aug 24, 2019, 7:43 AM

Отива си лятото 

  Poetry » Civilian
768 1 0

 

Да си вземем довиждане, с теб, мое лято,
виждам, че бързаш да тръгнеш от тук.
Събрало си птици в голямото ято,
и заедно с тях отиваш на юг.

 

Не искаш да бъдеш дълго с мен,
да радваш със слънце сърце и душа.
И по-къс ще става всеки мой ден,
изглежда, че тръгваш, или пък греша.

 

Да те задържам, знаеш, не смея,
върви, след теб е красивата есен.
Изпращам те топло, и ще запея,
тръгвай, по пътя ти нека е песен.

 

Явор Перфанов
23.08.2019 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??