Oct 15, 2009, 10:20 AM

Отминала вечер 

  Poetry » Love
803 0 5

Когато в небето разлее се крясъка

на две полудели от волност души,

краката им парят в танца си пясъка

и всяка бариера пред тях се руши.

 

Разкъсват плътта на всяка задръжка

и всяко повяване е знак за летене,

крилата израстват сами от телата,

понасят ги другаде, във тихо безвремие.

 

И бавно се сливат, красиви и страстни,

луната закрива всички звезди,

пред малкия грях избрани да раснат,

събуждат се скритите смели мечти.

 

И бавно потъват във  мократа вечер,

стопяват, сякаш са свещи пламтящи,

следите оставят, посрещнали утрото,

със сърца от отминала вечер пламтящи...

© Георги Зафиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??