Внезапно липсата на въздух ме връхлетява
и дробовете ми от болка се присвиват.
Сякаш демон душата моя обладава,
а сетивата ми подучени са да убиват.
Не, не е някой пристъп алергичен
или пък прободна рана от злодей.
Това е просто случай патетичен,
който в романтизма пак ще ни довей.
Любимата ни тема е... любовна.
И точно тя е тук във главна роля.
За всички мъки е отново отговорна
Е, ще ви разкажа, даже против свойта воля.
Тя обикна, а пък той се влюби
и точно тук се появи проблем.
Узнах веднага, че все някой ще изгуби
в играта на чувства на обмен.
В подробности не ще се впускам тук,
някак скучни и безвкусни са за всички.
Важно е дали някой някому направил е напук
и с гротескна драма ли ще свършат тез игрички.
Уви, решила съм да бъда гаден разказвач
и финал отворен ви оставям.
Обратното да сторя, пак ще се намери оплаквач.
А мълчейки, всъщност много огласявам.
Пък, ако ме питате защо спестявам края,
простичко – в любовта място няма за епилог.
С „и заживели щастливо” отказвам да ви омая.
Замлъквам и обичайки правя най-високия залог.
© Лекса Джорджис All rights reserved.