Mar 23, 2008, 10:36 AM

Отвори очите си 

  Poetry
588 0 2
 

Отвори очите си

 

Къде изчезна вярата в чудеса?

Дорото у хората се губи в мъглата.

И дни, съкратени от всички проблеми,

впиващи ноктите бавно в нас,

Път съкратен и вятър сломен,

дали съдбата решила е така

или сами причиняваме си това?

 

А ти обръщаш гръб на скръбта

и си казваш, че на тебе не може

да се случи това...

 

Не е ли време да отвориш очи

и да видиш, че можеш да

помогнеш и ти?

Не е ли време да събудиш доброто,

което  в теб е отдавна заспало?

Не е ли време да си припомниш нещата,

за които всъщност си ти на земята?...

Не е ли време да станеш добър,

да станеш човек?

 

Къде изчезна красотата?

Нима сега тя е мираж в тъгата

и всичко, което животът ни дава,

е плод на така изкривената мисъл.

И защо намираме смисъл във войната?

А какво намираме толкова в завистта?

Не е ли време да помислим за малко?

Да отворим очите си бавно...

© Иван Русланов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аз пък мисля, че стихотворението е страхотно! Посланието ми харесва, както и всичко останало!
  • "Не е ли време да събудиш доброто,
    което в теб е отдавна заспало?
    Не е ли време да си припомниш
    нещата, за които всъщност си ти
    на земята?... Не е ли време да станеш
    добър, да станеш човек?"
    Само тия редове ми допадат,ама и това не е малко:>
Random works
: ??:??