Apr 2, 2023, 8:46 AM

Озарен 

  Poetry » Other
281 3 2


Събудих се отново весел,

отново пиян от ветрове,

звездите ме понасят с песен,

към бъдещите светове.



Посрещах птици най-хвъркати,

там гдето дивото зове,

изпращах лесните познати,

преброждах стари лесове.

 

 

И в призмата на мойта утрин,

сред многото слънца в нощта,

денят ми стана тъмен сънник,

нощта ми грейна с пролетта.



Лежах под твоята омая,

ръцете ти не бяха лед,

мечтите ми за миг умряха,

а после пак родих се с теб.

 

© Аспарух Любенов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??