Oct 17, 2021, 9:41 AM  

Паисий 

  Poetry » Civilian
609 0 0

В един атонски манастир

книга написа един монах.

Той бе знаме, народен пастир,

лъчи озариха робския мрак!

 

Защо от българското се срамиш,

вместо с миналото да се гордееш!

Народе, време е да се изправиш,

ще се избавиш от тегло, ще успееш!

 

Първата искра се запали,

ти си бил нявга велик,

събуди се, народе заспали,

знай своя род и език!

 

 

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??