Пак ще е юли
Изпращаме днес месеца юли,
така както стотици неща.
Но той ще се върне със сладко от дюли,
другото лято, със слънце в ръка.
Ще дойде при нас по-мъдър, по-зрял,
по жътва, когато се хлябът изпича.
В спомен тъга, като плява отвял,
ще ни покаже как се обича.
Това е научил от топлия юг,
докато вятър в студа сърцата ни брули.
Ще дойде след няколко месеца тук,
на лято, по жътва, пак ще е юли.
Явор Перфанов©
31.07.2021 г.
Г. Оряховица
© Явор Перфанов All rights reserved.