Aug 29, 2013, 9:59 AM  

Панаир на суетата 

  Poetry » Phylosophy
347 0 7
Какво са думите, какво,
дали напразна въртележка
или виенско колело
с двутактовата й брътвежка?
И се улавяш всеки път,
щом седнеш в малката кабинка,
че търсиш във порочен кръг
загубената половинка.

Че в този алчен панаир

продават се или купуват

от плът до употреба шир

с полуизказаната дума.

Въртят се те в огромен кръг
на пъстроцветните въздишки
на многолюден градски тръг
насред картонените вишки.

И в тази шумна суета

в която нищо не разбираш,

върти се в кръг до днес света

все в този кюп на панаира.

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??