Jun 15, 2024, 10:18 AM

Пандора 

  Poetry » Other
108 1 0

За мъничко застина в тишина

пространството във нашата квартира.

От опит зная някаква беля

очаква ме щом глъчката замира.

 

Че у дома тършува без умора

на злото в най-проклетата кутия

богинята на хаоса Пандора

за всичко, дето най-ревниво крия.

 

Промъкнах се тъй тихичко на пръсти,

предчуствайки трепереща провала,

а тя, захлюпила ресници гъсти,

невинно на дивана бе заспала.

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??