Sep 8, 2017, 10:54 PM  

Panta Rei 

  Poetry » Phylosophy
741 0 0

 

Окъсани са дните до прозрачност

и сивото на мислите горчи.

Небето ми отдавна е баналност,

в която никой вече не лети!

 

Износиха се всичките хастари

на мимолетни спомени безчет,

те вече са прашасали и стари

и всеки чака неговия ред.

 

И вместо тишини се спускат бездни

от друга вечност и от друг живот,

а цветното на дните ми изчезна –

изгубило безследно своя брод.

 

Не виждам хоризонт от призрачност,

обхванала безсмисления ден.

Слънцето мъждука до безизразност

от чувствата попаднали във плен...

 

Panta Rei* и всичко отминава,

изгубило и блясък и разкош.

Дните ни животът преброява –

наказва ни за всеки грях до грош!

 

 

 

*Panta Rei = Panta Rhei – Мисъл на Хераклит, която означава: „Всичко тече, всичко се променя”

© Анна Банчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??