Окъсани са дните до прозрачност
и сивото на мислите горчи.
Небето ми отдавна е баналност,
в която никой вече не лети!
Износиха се всичките хастари
на мимолетни спомени безчет,
те вече са прашасали и стари
и всеки чака неговия ред.
И вместо тишини се спускат бездни
от друга вечност и от друг живот,
а цветното на дните ми изчезна –
изгубило безследно своя брод.
Не виждам хоризонт от призрачност,
обхванала безсмисления ден.
Слънцето мъждука до безизразност
от чувствата попаднали във плен...
Panta Rei* и всичко отминава,
изгубило и блясък и разкош.
Дните ни животът преброява –
наказва ни за всеки грях до грош!
*Panta Rei = Panta Rhei – Мисъл на Хераклит, която означава: „Всичко тече, всичко се променя”
© Анна Банчева Всички права запазени