Jun 8, 2010, 6:19 PM

ПарадЪТ на музите (1) - марионеткаТа 

  Poetry » Humour
583 0 4

Аз съм  Муза-марионетка, 

имам ясна, тънка сметка –

който може да плати,

ще дърпа моите конци.

 

С мен се чувствате удобно,

макар и богу-неугодно,

Нямам мнение – не ми и трябва,

действам само по команда.

 

Поглед празен – красота!

Ум ли? К'во пък е това?

Някой имал и сърце –

Музът ще ми купи две! -

 

едно от лед, едно от камък,

ще ми построи и замък,

ще крася света така,

ще кимам с празната глава.

 

Ех, едно е мойто опасение -

играчките, дори прекрасни,

омръзват ви със скорост бясна...

 

До... кимане.

 

 

© Соня Емануилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много симпатично (и актуално)
  • Допадна ми тази хумористично-сатирична творба.
    Поздрави!
  • Интересно! Поздрав!
  • "Поглед празен – красота!

    Ум ли? К'во пък е това?"

    Еееее....това много ме накефи!
    Дори се посмях.Хареса ми стихът!
    Поздрав,Ронда!
Random works
: ??:??