Oct 15, 2008, 10:14 AM

Пеперудено 

  Poetry
549 0 10

 

В очите ми пеперудено

се търкулваха дните.
С пеперудено-влажни криле
от полепнала лани мъгла.

Във очите ми пеперудено
се нижеха нощите.
В теменужено-сини отблясъци.
И надежди - очаквания... за близост.

Във очите ми се стопяваха
звезди неочаквано.
... гаснеха.
Сякаш големи, тъжно-черни очи
на пеперуди потъваха в тях.

Във очите ми Луната - червена до кръв,
заспиваше в сумрака на утрото.
Уморената нощна скитница,
която тайно надничаше... в мен.

... Пред очите ми...
да, видях ги.
Слънцето целуна морето на разсъмване,
а морето доволно заспа...
И сляха се в пеперудено-златно...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??