ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ
Светлината е път,
свободата е бяла,
пепел от плът,
тъдява живяла…
Прелест бяла,
божествено цвете,
живота създала,
стрък в снеговете…
Лебедова токата,
звезден блясък,
бяла фрегата
и морският пясък…
Вечна идея,
вечна материя,
бяла алдея,
перпетуум батерия…
Великият творец
мисълта владее –
в звезден дворец
за обич копнее…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.
За стихото-интересен ритъм
Поздрави