Песента моя
Да си мил и равен,
да си почтен и правен,
да си упорит и отличен,
да си добър и етичен,
да си образован и културен,
да си внимателен и разумен.
Тези неща ги разбери
и по вода ще ти върви.
Да си много вежлив,
да си винаги учтив,
да си здрав,
да си прав,
да си, да си "да,да, да".
Но с "не, не, не" започват всичките неща,
по които си пада моята душа.
Не-морални, не-прилични,
не-легални, не-етични,
не-здравословни и не-законни
са неща - за душите смели и свободни.
© Алекс учо All rights reserved.