Mar 27, 2009, 12:15 PM

Песента му във полет долюбвах 

  Poetry
535 0 13

Той закичваше с пролет косите ми,
да ухаят на ябълков цвят,
и премрежваше с копнежи очите ми,
от красива любов да звездят.
Със ръцете си - цветни простори
ми откриваше свят от мечти,
като вятъра нежно ме галеше
от любов с потреперващи пръсти.
От очите му капеха изгреви
по лицето на моите надежди,
светлината застилаше в  дните ми
и тъчеше от лъчите постели.
Босонога и лека пристъпвах,
от щастлива любов онемяла,
песента му във полет долюбвах,
а пък моята подарих му я цяла.
Даже малко парче не оставих,
за да имам след него с какво
да завивам самотните нощи,
свити в мене от студ на кълбо.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??