Jul 13, 2012, 2:03 PM

Песничка за рая 

  Poetry » Civilian
356 0 2

ПЕСНИЧКА ЗА РАЯ

 

Всичко е с начало

и си има край.

Живото звучало 

като в месец май.

 

Идва есента ми -

пада вехнещ лист.

Спира песента ми,

ляга тъмна вис.

 

Дават ми отгоре

визата за Рай.

Тръгвам аз нагоре -

идва моят край.

 

Тук ще ме изпрати

всеки мой познат.

Горе ще ме прати

ангел непознат.

 

Долу на земята

ще подсмърчат с нос,

а горе в необята

аз ще съм им гост.

 

Там ще бъда сянка

или пък - душа.

Ще съм на полянка

и ще оглуша.

 

Няма веч да чувам

земни плачове.

Аз в ефир ще плувам

в безкрайни часове.

 

Долу ще съм спомен

с бивши грехове.

Ще ми правят помен

с мойте стихове!

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??