May 22, 2014, 5:21 PM

Петдесет години 

  Poetry » Other
827 0 1

Петдесет години! Какво ли значат?

Понявга смеят се, понявга плачат,

понявга гледат те с очи сурови,

тежат понякога като олово.


Петдесет години - разделно време,

как литват бързо дявол да го вземе,

пет пръста в шепа, подире слагаш нула,

половина век... една житейска кула!


Петдесет години - те знаят всичко!

И две и двеста знаят, посока, път и час,

не падат духом и не лазят ничком,

от раз отсичат - все още има хляб във нас!


Петдесет години... и идва втора младост,

вълшебно време, с куп сезони чудни,

със изгреви по детски и залези до старост,

със хиляди утра и вечерите лунни.


Петдесет години! Какво ли значат?

Напред вървят, назад - ех, нямат ход,

днес смеят се, а утре с болка крачат

в частицата, наречена живот!


© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??