ПЕТУНИИ
Засаждаше ги толкоз неумело,
а те се хванаха, сега цъфтят.
Петунии червени, сини, бели,
засаждаше за първи път …
Питах се защо ли се е хванала,
че става само да открадне цвете?
Гледах я сърдито - недоволна
циганката черна във ръцете…
Посърнаха цветята на балкона.
От много грижи ли, от що ли?
Oнези на момичето цъфтят
и оцеляват боси, голи…
© Радка Миндова All rights reserved.
и оцеляват боси, голи…"
-----------------------------------------------
Вечно актуалната истина за опитоменото
щастие, което губи силата си и умира, когато
го затвориш в клетка, дори и златна да е тя...
Оригинален и много актуален стих! Целият стих представлява
една уникална метафора за живота и съдържа много мъдро послание!
Поздрави и от мен!