Dec 15, 2013, 11:27 PM  

Пиеро 

  Poetry » Other
353 0 3

От днес започвам аз да пиша

в поезията нов раздел

и ще се вмъкна в нова ниша,

към върховете път поел.

Предчувствам как ще се зачудят

колегите ми по перо.

Ще си помислят: той без друго

е като онзи Пиеро,

на сцената си във комбина

със дълъг нос и със шапо

обичал свойта Коломбина,

но си оставал все капо.  

Че от нощта денят ни бяга

и връща се, но вече друг

и като ромският бродяга

наднича в кофите с боклук.

И все не идва тук раздела –

на листа ми – не почнат стих.

 

И мисълта ми, път поела,

се рее из простора тих.

 

 

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??