Dec 22, 2009, 12:52 PM

Пир 

  Poetry
547 0 9

ПИР

 

Пируваха Нощта, Денят, Зората...

Нощта заспа...

Напук на правилата

Денят реши, че няма да изгрява.

Зората солидарно рече – Става!

Остатъка допи от свойта чаша

и каза на Деня – Нощта е наша!

И тъй те двамата се заиграха...

Но този пир оказа се заплаха,

за хората, очакващи зората.

Защото са такива правилата –

когато на Нощта си бил на гости,

Зората и Денят ги няма просто...

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??