Dec 15, 2020, 6:14 PM

Писмо да Дядо Коледа 

  Poetry » For kids
617 0 3

 

Дядо Коледа, здравей!
Името ми е Андрей.
Тук живея аз със баба,
с нея си делиме хляба.
Дядо скоро се спомина,
няма и една година.
Мама, татко от чужбина
пращат ни пари, да има.
Вчера всички от класа
писахме ти писъмца.
Зная, ще ги прочетеш
и на всеки ще дадеш
от чувала си голям
ти подаръка избран.
Аз играчки не желая -
нямам време да играя.
Знаеш, че е стара баба
и на мен честта се пада
да се грижа за жената,
че е болна тя горката.
Имам аз молба голяма.
Нека тъжни хора няма!
Мама, татко да се върнат,
със любов да ме прегърнат
и в нощта на чудесата
да ми сгреят те душата
и сърцето да запей!
Следва подпис - от Андрей.

Николай Димов

© Николай Димов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, така е.Имаш право
    Най-големият подарък
    със пари не се купува.
  • Чистосърдечна мечта! Много от българските деца живеят по този начин, като нерядко се случва родителите да абдикират от своите отговорности към тях...
  • Хубаво, детско послание носи да няма тъжни хора и да сме заедна на празника
Random works
: ??:??