Dec 12, 2019, 2:35 PM  

Писмо до Дядо Коледа - 2 

  Poetry » Civilian, Other
723 2 9

Аз,  Дядо Коледа, те знам.

И нека другите да си говорят,

че си измислица. Не ги е срам!

Такива глупости да надърдорят.

 

Та кой ми носи дарове в торбата?

Веднъж дори със теб се запознах.

За мене много ясни са нещата.

Със тез очи тогава те видях.

 

Сега писмо ти пиша - по зори.

Не за  играчки - имам си такива.

Но, ако може, мама с тате събери.

Като преди да бъдат пак щастливи.

 

На Коледа  да дойде тате вкъщи,

усмихнат да застане на вратата.

Да грейне мама,  да не му се мръщи.

Да го прегърне и целуне по устата.

 

Да седнем заедно, навънка да вали.

Да ме нагушкат, че го заслужавам.

Да се загледат с обич във очи,

аз няма да им преча - обещавам!

 

Ако не може - просто забрави.

Тогава разрежи ме наполвина.

Полвината при мама остави,

а другата при тате да замине.

 

Едното ми око ще вижда мама,

а другото на тате ще намига.

И мама ще е до едното рамо,

а другото до тате ще достига.

 

Това е Дядо, моето желание.

И още - за децата по земята.

Ти, моля, обърни внимание!

И мама с тати да са на софрата. 

 

Написано от малък Спас.

Преди час.

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??