Oct 21, 2008, 11:54 AM

Писмо до Маями 

  Poetry » For kids
894 0 6

   Писмо до Маями

 

 

Литни, гълъбче мое прекрасно.
литни над градове и села
и това писмо, написано с думи най-ясно,
занеси да се чуе за моите дела.

Искам да летиш бързо като орел
и да разпериш широко криле,
като стигнеш в Маями - първия хотел,
в стая номер осем три две.

Занеси го ти на мама и татко,
да знаят и те за това,
че ние тука, двамата с батко,
не сме сторили нито една бела.

Само дето, онзи ден май, че се счупи
на мама любимият скрин,
но батко обеща, че ще купи
същия... само, че син.

А да също и кучето, не изглежда добре,
ама не се безпокой, докторът каза,
че едва ли щяло да умре,
даде му хапче и с един мехлем го намаза.

Какво друго да ти кажа, мамо,
батко онзи ден пак се сби,
счупиха му един-два зъба само,
ама другите ще ги пазим, уви!

И на училище е същият гаф,
учителката ми е дигнала мерника пак,
ама скоро не съм ял пердах,
само дето ми викат, че съм глупак!

И мамо, ако съседката твърди,
че точно нейната къща гори,
не и вярвай, на мен се довери,
бъди спокойна, грижи не бери.

Само да знаеш, че с батко сме добре
и когато и да решиш да се върнеш,
знай, че сме в Бургас, на Черно море,
те хората ни познават, бързо ще ни намериш.

А, да, и после, гълъбчето си ни върни,
пак при нас да си дойде, че батко
е решил вторник на обяд да го свари,
с картофи, лук и подправки.


С обич, Гошко и Митко!

© Тодор All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Личи си, че или си го пратил, или поне си искал... Много добър баланс между носталггичното и хумористичното "замазвнане".. Много ми хареса ( а и често ходя до Маями-ако гълъбчето вече не фигурира като живо-кажи..мога, при наличие на време-да поразб=неса и аз писма )
  • Хем тъжно, хем весело ми се стори. Много мил стих.
  • хахаха... От каде ти дойде това?... NO COMENT (страшно е)
  • Ха ха ха ха... Лелеее, суперско е! Разсмя ме, евала!!!
    Поздравче!
  • Много хубав стих!Натъжи ме обаче.Поздрав!
  • Браво!
    мама и татко много ви обичкат
    и ще ви изпратят парички
    и да слушкате,ей!
    Тъжно е.
Random works
: ??:??