Jul 20, 2013, 6:38 PM

Писмо от звездите 

  Poetry
412 0 2

Целувам те пак, моя Любов,

целувам те пак чрез звездите.

Те са за теб мойто писмо,

а луната е марка на плика.

 

Погледни, погледни тази звезда,

не е ли мойто здравей.

Другата там е мойта тъга

между Дева и Водолей.

 

Те са толкова много,

но много неща са вплетени в тази безкрайност.

умора... любов, гняв и тъга, и

чувства дълбоки и трайни.

 

С тях рисувам цветя

и по нощния хлад ги изпращам към твойто сърце.

Ти ще вдигнеш очи и от звездния свят

ще получиш това писъмце.

 

Ти не тъгувай тогава, моя любов,

ако зората изтрий ръкописа.

Изчакай, изчакай до другата нощ

със звездите аз пак ще ти пиша.

 

© Диман Диманов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??