Mar 4, 2012, 11:41 PM

Плачете, мои очи! 

  Poetry » Other
859 0 2

Поредната чаша вино изпих

и поредната цигара запалих.

А сега - плачете, мои очи,

за несбъднатите ми мечти.


Плачете! Че малко ли мъка и тегла сте видели,

незаслужена омраза в други очи сте прочели?!

Колко пъти сте се престрували,

че не сте я изобщо забелязвали?


Плачете! И за това, че откакто се помня,

жестока битка със съдбата си водя,

че щитът мой, с вяра и надежда кален,

от ударите ù слабее ден подир ден.


Плачете... Плачете, мои очи!

Излейте мъката ми със сълзи!

Омразната отрова изтръгнете!

Душата моя утешете!


© Михаил Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??