Jan 24, 2009, 10:42 PM

Плачът на старата цигулка 

  Poetry » Civilian
855 0 3

Плачът на старата цигулка

Вървях по улицата аз.

Лято бе... горещо...

мелодия дочух и спрях.

Душата жегна нещо...

Свиреше. Цигулката на фронтовака,

даряваща минаващите с песен...

Плачеше цигулката. Отворен бе капакът...

За хлебец молеше... във златната си есен...

Минаваха случайни минувачи...

Той свиреше с треперещи ръце...

Старата цигулка  плачеше...

Последно левче дадох от сърце.

Цигуларю беден - със душа богата!...

В душата ми мелодия звучи...

Цигулката, която ме разплака...

Две тъжни бащински очи...

© Райна Недялкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??