May 3, 2021, 6:36 PM

Плячката на дните 

  Poetry » Love, Other
487 1 2
 
Плячката на дните

 

Отрече любовта ми

и се престори, че ми вярваш.

Опитваше да бъдеш мил

и да градиш вселени. 

Но небето ни се срути и под него

още диша

време. 

Думите ти не можаха да ранят до смърт

скръбта ми. 

Тя има образ на чудовище, 

а глас на ангел.

Яде сърцето ми, 

замръзнало и сиво. 

Вали надежда насред болката и стапя

последния къс лед, 

за да ни вземе.

Върлува ужас, 

но животът продължава. 

Животът има име, 

колкото и да отричаш. 

Рани ме.

В опита си да раниш

кошмара. 

Кошмарът ми е мъртъв, 

но не си отива.

Все по-сиво ме преследва.

Плячката на дните има име.

Дори да ме обичаш, 

трудно ще убиеш

най-невидимия страх.

 

© Йоана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • "Плячката на дните" - чудесно заглавие!

    "...скръбта ми.
    Тя има образ на чудовище,
    а глас на ангел.
    Яде сърцето ми,
    замръзнало и сиво.
    Вали надежда насред болката и стапя
    последния къс лед..."

    Силна, възвишена и оптимистична лирика, оградена от ригористичната черна рамка на творбата. Направи ми много силно впечатление и те поздравявам, Йоана!
Random works
: ??:??