По детски за есента
Красивата есен пристигна,
донесе ми радост, цветя
и цветно в душата надникна,
донесе ми тя любовта.
Летят разноцветни листата –
съзвездия в мойта душа,
усещам с очи красотата,
по детски вълнува ме тя!
Как странна е, радостна, мила,
със топли очи есента,
в сърцето си сякаш е скрила
богатства, мечти, светлина.
Небесните облаци бели,
спокойната стара река,
говорят ми есенно, спрели
на времето хода сега.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.