Oct 27, 2019, 9:59 AM

По избори 

  Poetry » Humour
567 4 4

Селото е днес засмено,

в шарено е пременено

като циганска талига,

гаче цирка ша пристига.

 

По диреци, по дувари

и по порти криви, стари,

греят новички плакати

все с омръзнали сурати.

 

Двайсет къщи... десет люде...

Тиа са направо луди!

То, за партиата всяка,

нема толкова чиляка.

 

Сичките реват, че ето

ни познават дереджето

и един през друг разправят

как сега ще ни оправят.

 

–Таа работя е ясна.

Яз по принцип съм съгласна –

щърба баба там се смее. –

Ма не ша да ма огрее.

 

Ей ги – в новички костуми,

с шекерлии празни думи,

лъжат, мажат тез хайвани,

щото ден мандата храни.

© Vasil Ivanov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??