Jul 6, 2012, 7:04 AM

По незнайни пътеки пътувам 

  Poetry » Other
557 0 4

От незнайно зелено поле

по незнайни пътеки пътувам

и не зная къде ще ме спре

мойта орис, платната надула.

 

Днес съм тук, ала утре не знам

кой катун младостта ще приюти?

Коя песен, кой танц в моя храм

ще звънят невидяни, нечути?

 

И вървя, все така, под ръка –

свободата несменен е спътник.

Прекосяваме брод на река

или в кози пътеки се тътрим,

 

ще намерим ли пристана тих –

малка къщичка с дим от комина?

Там, където ще бъда щастлив

и сезоните светло ще минат.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??