Mar 27, 2015, 11:15 PM  

По „Подпис: твоя Йезавел” от Андромаха 

  Poetry
390 0 1

 

 

"Девет капки от дарнел,
устните ми... две стрели.
Подпис: твоя Йезавел

Сам въжето си оплел,
сладки, бляскави очи,
девет капки от дарнел

с острието си отнел
и танцуваш с него ти.
Подпис: твоя Йезавел

Осем пъти беше смел,
но предаде се, отпи
девет капки от дарнел,

своята съдба приел,
сам кинжала си заби.
Подпис: твоя Йезавел

Щом пред мене си се клел,
всичко друго забрави,
девет капки от дарнел.
Подпис: твоя Йезавел"

 

С различни имена ще те наричат, 

без да разбират твоя нрав. 

Слугите силни не обичат! 

Подпис: Твой Ахав

 

Рушиш ти храмове на воля, 

презирайки божествения гняв. 

Добре! Щом имаш нужда от простор... 

Подпис: Твой Ахав 

 

Жреците плашат се от теб, 

за тях лице си на Ереб.  

Да потънеш там!- кълнат с гняв. 

Подпис: Твой Ахав

 

Нека двама да забравим 

за твоя вълчи нрав. 

Не е вроден - добре го знаем. 

Подпис: Твой Ахав 

 

Страхливците от теб се плашат, 

силните обикват твоя гняв. 

Затова избрах те за съпруга. 

Подпис: Твой Ахав  

 

Костите ти куче ще разхвърли – 

това е в неговия нрав. 

Вълчиците мъжа привличат. 

Подпис: Твой Ахав 

 

Затова налей ми, Йезавел! 

Ще изпия аз без страх 

твоята отвара от дарнел. 

 

Да бъда мъртъв или здрав 

след това – решавай ти! 

Подпис: твой Ахав 

  

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??