Sep 18, 2021, 7:22 PM  

По счупената крива на залеза 

  Poetry » Phylosophy
219 2 5

ПО СЧУПЕНАТА КРИВА НА ЗАЛЕЗА

 

Косят стрелките полудели 

на август лудата трева.

Това, което ни разделя,

събира ли ни след това? 

 

Благословен да е всемирът,

изсипан в облачния трюм.

Там често погледът ми спира

и тишината става друм.

 

И знам, че нявга ще си ида

в пътеката от светлина

сред бликналите Персеиди,

далеч от майката Земя.


Какво след мене ще оставя – 

не струва споменът петак.

Как цял живот вървиш изправен,

а се побираш в шепа прах?

 

И вятърът ще разпилява
над къщи с непознат адрес,

причината да съм живяла,

мотива да ме няма днес.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??