Глупак, простак в очите хорски,
ужасен тип с характер лош.
Изглежда слепи бяха мойте-
не виждаха във него зло.
Приятел стана по случайност,
баща и майка, психолог!
В сърцето носеше безкрайност
и някой-други нов урок.
***
Такъв е и до днес - мечтател
и необикновен човек,
сравняван с господар на Ада,
а носел той на бог сърце!
Сърце със смелост, в жар трепери,
сърце от изкован метал...
... но някой все ще се намери -
по диамант да хвърли кал!
Но даже да е зъл и глупав,
то аз ще разбера това,
А... чувствам колко много струва,
дори по-скъпо от сълза!
***
И днес, аз знам, че той успява
да пази страстите си луди...
По-грешен от самия Дявол...
... и по-добър от всички други!
© Любимата All rights reserved.