Apr 28, 2019, 6:05 PM

Почти Великденско 

  Poetry
381 0 0

далеч от шумната тълпа
скрит в някаква скала
Той се прероди
възкръсна заради Вашите души

 

тъй реши,да Ви спаси
от злоба, сласт, злини
да Ви облее с доброта
да има мир на Бащината Му земя

 

отказа се от его и от власт
за людете превърна се в страст
за повярвалите беше Дух
за другите неприятен слух

 

и ще има щастие и мир 
от скиптъра Му като от потир
ще блесне също красота
невиждана по нашата ширина 

 

любов, приятелството, съдба
за туй се бори от 2000 лета
жертвен агнец днес Му пренесете
и светлина да бъде тъй речете


 

© Всемнелюб All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??