Sep 30, 2023, 12:43 AM  

Почука на вратата ми… 

  Poetry » Love, Free verse
376 3 4

 

Животът почука на вратата ми,

когато в него появи се ти.

Сърцето си аз ти отворих тихо

и оттогава нося в себе си небето.

И когато влезе в съществото ми,

тишината как звучи -  прошепна ми.

И пътека от цветя разстла пътя ни,

там в лъчите на слънцето изгрели.

И розите смеят се като звездите,

а зимата и лятото се сляха в глас

и влюбиха се есента и пролетта,

и превърнаха се в огън като нас…

А времето спря да съществува

изпадна то в капан бездънен.

Има го само мига, тук и сега,

а светът ми побира се в твоята длан.

И люлката ми са обятията ти,

която издига ме в небесата.

И дъхът ти – извор е на въздух,

който като песен ме изпълва.

Аз съм най-щастливия човек,

който сляпо познава

всяка линия на ръката ти,

който те пази и върви с теб.

И сърцето ми ще се пръсне

и какво ще правя с тази любов?

И всичко ще се промени

и светът ми ще се преобърне.

С теб сърцето следва своя зов,

и носи небето между ръцете си.

И никога не е било така щастливо,

както когото се оглежда в очите ти.

И заспивам - спящата красавица,

и събуждам се, и благодаря на Бог.

И ръцете ти искам да поема ,

и небето в очите ти да изгори…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??