Oct 8, 2007, 8:50 AM

Под закъснелите листа 

  Poetry
574 0 4
Търкулнаха се посивели дните,
изсъхнали под рояк от листа.
И някъде измежду мечтите
се скатахме върху пръстта…

С кал и прах обсипаха ни двама,
а закъснелите листа сърцата ни покриха...
Стана и тревичката на слама,
а мъглите душите ни изпиха.

Подивя гората! Разпиля
всички закъснели листа. Зашумяха!
А любовта се пробуди. Видя
две души, затрупани бяха…

Търкулнаха се посивели дните.
Изсъхна рояк от пъстроцветни листа.
Закъснели тичаха мечтите...
и се гавриха с мъртви сърца.

© Сиси Валентинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??