Oct 3, 2011, 7:46 PM

Поетично 

  Poetry » Other
909 0 11

Поетично

 

Не спят поетите.

Подреждат думите във пъстра огърлица.

Не спят, а ето че преваля полунощ.

Тъй тихо е навън.

Заспали са дори дърветата.

И птиците отдавна спят -

сънуват вече втория си сън.

Не, няма скоро да заспят поетите,

защото чувствата, събрани в тях,

си търсят спешно думички по мярка.

Щом ги намерят, втурват се към листа бял

и следват ритъма, който за тях поетът е избрал!

Редят се думите – ту леки и засмени,

ту стон сподавен по изгубена любов....

Така в безсънни нощи стихове се раждат,

заченати от влюбени във словото сърца.

Мънистата са подредени вече в огърлица -

красива е, а те блестят!

Обагрени във розово събуждат се дърветата.

Дошло е време и поетите да спят!

© Мария Маринова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??