Това се случи някога на село.
Събуждаше ни всяка сутрин той.
Голям артист! Бунището му - сцена,
но има своя час да е герой.
Какво се случи след това на село?
За празника певецът бе заклан.
Погледнах се с очите на петела.
Отстрани. Главата му бе там.
© Райчо Русев All rights reserved.