Поглед встрани
А колко е лесно да бъдем добри.
И колко е лесно да забравим злините.
Нима стихове се теглят с везни?
Картините нима ценим по боите?
Защо не опитаме да бъдем добри?
Погледнеш ли злото, то оживява.
Подминавай го с поглед встрани.
В живота то е гниеща плява.
© Ник Желев All rights reserved.