Mar 15, 2012, 12:28 PM

Погледни, приятелю 

  Poetry » Other
415 0 0

             Погледни, приятелю

 

Погледни, приятелю,

вече не сме млади!

Косите посребрени се взират

в погледа ни уморен, като листопади.

 

А преди много, много години,

изправени един срещу друг,

пременени в бяло,

се врекохме във вечна любов.

 

И ето, след толкова години

стоим пак един срещу друг.

Но само погледът останал е мъдър,

а животът ни различен до тук.

 

Погледни, приятелю, сребърният блясък още гори

в червеното вино отпито!

С цвета на онзи копнеж,

свързал живота ни вече различно.

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??