Събуди се по първи петли!
Облечи бяла роба. На голо.
Целуни ме и после тръгни.
Ще ми липсваш, но връщай се скоро!
Набери ми лечебни треви!
И венци от билки, омайни.
За любов, дето вечно не спи.
И те ражда във мене безкрайно.
Намисли си мечта и желание!
Звездна нощ ще се спусне над нас.
Ще си идат тъга и страдания,
и ще стане горещо от страст.
Остави под главата ми цвете.
От съня ми наяве, закичена -
значи мен си поискала. Мене!
Божи дар - цял живот да обичам!...
Стихопат.
© Данаил Антонов All rights reserved.