Jul 7, 2007, 11:26 AM

Пожълтели листа 

  Poetry
907 0 7
Пожълтели листа

И днес ходих в парка да събирам спомени,
пожълтели от слънцето
или натежали от времето.
А колко много спомени са наваляли от дърветата,
посипали тревата
и тя пожълтяла от спомени...
Това са всичките ми спомени от лятото
или почти всичките.
Безкрайно са ми скъпи.
Дали защото от тях времето
не е успяло да отнеме аромата,
да угаси гласовете,
та още чувам стъпките им.
Дали защото мисълта ми си намери небесата,
наваляла като дъжд и в жълтите листенца по тревата.
Или затова, защото
някой заговори с езика на мечтите ми...

© Емо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??