Oct 27, 2015, 9:09 PM

Пожълтяла топлина 

  Poetry » Landscape
258 0 1

Пожълтяла топлина

 

Как тихо капе в тишина

навън дъждовната вода,

сълзите на октомври скрила

и неговата тъжна сила.

 

Лятото отдавна ни забрави,

скри в шкафа слънчеви сандали,

по пътя есента се бави

и все листата й не сме прибрали.

 

А зимата на прага чука

и още малко ще е тука,

ноември чака, за да разсъждава –

какво е есенна забава.

 

Забравени от боговете,

валят в душите дъждовете,

октомври и ноември, тъжни,

са част от нашата окръжност,

 

в която дните се забавят

и плачат тихо в тишината,

а нощите по-дълги стават

и сливат се - небето със земята.

 

В това разплакано лице

тръпне моето сърце

и все ще търся топлината,

пожълтяла и окапала с листата.

 

botyo

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Почувствах есента, такава каквато си я описал- жива, малко носталгична, но и очакваща. Хареса ми.Поздравления и от мен!
Random works
: ??:??