Сподавен стон. Преглътната сълза.
Изстрадана молитва за прощение.
Виновност. Срам. Наведена глава
в очакване на страшно обвинение.
Минута... две. Пресъхнала уста
в безмълвие прошепва греховете.
Безсилие. Раздираща вина.
И лъч надежда стапящ ледовете.
Внезапен полъх. Нежност. Светлина.
Сърдечен вик в момент на опрощение.
Отнет товар. Ефирност. Топлина.
Разтърсващ миг. Небесно просветление.
© Ивелина Георгиева All rights reserved.